FUN QUIZ FOR KIDS -1 MINUTE FUN GAME 6

1. Which is the longest segment of the digestive system in the human body?

Answer: Small intestine 

2. The majority of the water from the indigestible food is absorbed in the___?

Answer: Large Intestine

3. Where is bile juice formed in the human body?

Answer: Liver

4. Which organ produces insulin?

Answer: Pancreas

5. What is the body’s primary digestive organ?

Answer: Stomach

6. Carbohydrates are broken down in the

Answer: Mouth

7. The largest salivary glands are

Answer: Parotid glands

8. Waste is stored in the ___ before it gets expelled.

Answer: Rectum

9. Breaking down of food is called

Answer: Digestion

10. The food pipe transports food from the mouth to the stomach. What is the other name for the food pipe?

Answer: Oesophagus  

11. Rice is rich in ___.

Answer: Carbohydrates

12. Oil, ghee and butter are rich sources of____.

Answer: Fats  

13. The undigested fibre in our food that helps in removing waste from our body is ___.

Answer: Roughage 

14. Pancreas pours its digestive juice into the

Answer: Small intestine. 

15. What is the outermost part of the tooth called?

Answers: Enamel

We have a shop with kids paper products like Flashcards, Maps etc. Take a look


Previous article
Next article